Zagrebački športski savez gluhih

ZSS

Zagreb

hšsg

DeaflympicsDo Olimpijskih igara gluhih 05.09.2009. preostalo je
godina,
mjeseci i
dana.

Početna


2008. godina

9. EUROPSKO PRVENSTVO GLUHIH U RUKOMETU, 01.09. - 06.09.2008. BEOGRAD, SRBIJA

Ponedjeljak, 15. Rujan 2008.

9. EP BeogradHrvatska rukometna reprezentacija gluhih nastupila je na 9. Europskom prvenstvu gluhih u rukometu koje se održalo u Beogradu u konkurenciji 6 zemalja: Srbija, Mađarska, Njemačka, Italija, Turska i Hrvatska. Rumunjska i Danska su odustale od natjecanja u posljednjem trenutku radi tehničkih i fanancijskih poteškoća.

Unatoč ozljedama nekih od ključnih igrača, Angela Naumovskog i Olivera Lušića iz Zagreba te Maria Bašića iz Splita, hrvatski gluhih rukometaši odlučno su krenuli u obranu naslova Europskog prvaka iz 2005. godine Istambul, Turska. Sve utakmice do finalnog susreta hrvatska reprezentacija gluhih uvjerljivo je pobjeđivala, ali u finalu nisu uspjeli osvojiti zlato. Finalni susret protiv reprezentacije Srbije završio je 22:16 u korist čvrstih domaćina.

U 15. minuti susreta zbog ozljede morao je izaći ponajbolji igrač Mario Bašić pa su reprezentativci Srbije uz pomoć domaće publike i ne baš korektnog suđenja susret priveli u svoju korist. Posebno treba naglasiti da je za najboljeg igrača prvenstva proglašen naš najmlađi gluhih reprezentativac Oliver Lušić iz RK Medvešćak, Zagreb.

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih nastavlja dalje sa radom u 2008. i 2009. te će nastupiti na 21. Ljetnim olimpijskim igrama gluhih koje će se održati u Kineskom Taipeiu od 05. - 15. rujna 2009. te im želimo puno uspjeha u budućem radu i nastupima.

REZULTATI: 9. Europsko prvenstvo gluhih u rukometu, Beograd, Srbija 01. - 06.09.2008.

GALERIJA: 9. Europsko prvenstvo gluhih u rukometu, Beograd, Srbija 01. - 06.09.2008.


14. SVJETSKO POJEDINAČNO ŠAHOVSKO PRVENSTVO ZA GLUHE, 19.07. - 31.07.2008. ST. GALLEN,  ŠVICARSKA

1. SVJETSKO POJEDINAČNO ŠAHOVSKO PRVENSTVO ZA GLUHOSLIJEPE, 19.07. - 31.07.2008. ST. GALLEN, ŠVICARSKA

Srijeda, 06. Kolovoz 2008.

Puđa Dušan 3. mjestoSvjetsko pojedinačno šahovsko prvenstvo gluhih za muškarce, žene i juniore 2008. je održano u St. Gallenu, Švicarska od 19. srpnja do 2. kolovoza 2008. Predstavnici iz Hrvatske bili su Darko Švec iz Zagreb u konkurenciji gluhih šahista koji je zauzeo 10. mjesto, a po prvi puta u povijesti ovog prvenstva otvorena je nova kategorija za gluhoslijepe šahiste u kojoj je član hrvatske udruge gluhoslijepih osoba Dodir, gospodin Dušan Puđa iz Splita, osvojio broncu - 3. mjesto.

Izuzetno nam je drago da je hrvatski gluhoslijepi predstavnik gospodin Dušan Puđa zauzeo 3. mjesto te čestitamo Hrvatskoj udruzi gluhoslijepih osoba "Dodir" i Hrvatskom športskom savezu gluhih na odličnoj suradnji s ciljem usmjeravanja što većeg broja gluhoslijepih osoba u športske aktivnost. Također čestitamo i vodiču/prevoditelju gospodina Dušana Puđe gospodinu Josipu Srdanoviću.

Od hrvatskih predstavnika u Švicarskoj ne smijemo zaboraviti gospodina Tvrtka Golemovića koji je na 3. otvorenom prvenstvu u šahu za gluhe osobe zauzeo 20 mjesto i koji je zajedno sa izbornikom Darkom Švecom sudjelovao na 29. ICSC šahovskom kongresu za gluhe osobe u StGallenu, Švicarska. Posebno se zahvaljujemo izborniku šahovske reprezentacije gluhih gospodinu Darku Švecu na velikom trudu da svi gluhi reprezentativci što kvalitetnije predstavljaju Hrvatsku na velikim međunarodnim natjecanjima.

Rezultate i igre u svim kategorijama možete pogledati u biltenu:

REZULTATI - St. Gallen, Švicarska (Bilten - pdf - 811 kb)

Ako nemate Acrobat Reader za pregled .pdf dokumenata, možete ga besplatno nabaviti ovdje.


1. SVJETSKO STOLNOTENISKO PRVENSTVO ZA GLUHE, 31.05. - 09.06.2008. SOFIJA, BUGARSKA

Utorak, 22. Srpanj 2008.

Stolni tenis SP BugarskaU glavnom gradu Bugarske održano je prvo stolnotenisko prvenstvo za gluhe gdje je nastupila i hrvatska reprezentacija gluhih u konkurenciji 30 zemalja. Hrvatsku reprezentaciji sačinjavali su: Ilija Tomić i Mladen Bek iz Zagreba te Josip Vidaković iz Belišća i Pavao Bratuša iz Varaždina. Direktor reprezentacije bio je Milan Lijić,a snimatelj Željko Hrsan.

Konkurencija je bila iznimno jaka, a zapažene rezultate uspjeli su ostvariti samo zagrebački par Tomić- Bek koji su zauzeli poziciju od 5.- 7. mjesta. S obzirom da je ovo prvo svjetsko prvenstvo gluhih našu reprezentaciju iznenadila je vrlo jaka konkurencija kod europskih zemalja, ali i azijskih zemalja kao na primjer Irana, Japana i Kineskog Taipeia. Organizacija natjecanja je u nekim segmentima bila manjkava. Dosta reprezentacija je imalo primjedbe na neravnu podlogu na kojoj se igralo i na organizaciju smještaja reprezentacija.

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija gluhih nastavlja dalje sa radom, a posebno će se u sljedećem periodu posvetiti razvoju mladih igrača i igračica budućih reprezentativaca. Hrvatska stolnoteniska reprezentacija putuje na 21. Ljetne olimpijske igre gluhih koje će se održati u Kineskom Taipeiu od 05. - 15. rujna 2009. te im želimo što više uspjeha u budućem radu i nastupima.

 


NOVA ŠPORTSKA AMBULANTA ZAGREBAČKOG ŠPORTSKOG SAVEZA

Petak, 30. Svibanj 2008.

ambulantaU sklopu Zagrebačkog športskog saveza 24.05.2008. svečano je otvorena nova športska ambulanta za potrebe športaša u Gradu Zagrebu. Ambulanta je otvorena u poslovnom objektu Almeria na adresi Vukovarska 284 i veličine je 450 m2.

U športskoj ambulanti raditi će 3 tima liječnika u vrhunski opremljenom prostoru, a ambulanta ima i svoj laboratorij. Slobodno se može reći da je ova ambulanta jedna od najboljih športskih ambulanti u regiji te da će se značajno popraviti medicinska skrbi i briga za športaše u Gradu Zagrebu.

Na svečanom otvorenju bili su prisutni mnogi športaši i športski djelatnici kao i predstavnici Grada Zagreba. Športsku ambulantu otvorili su proslavljeni športaši, atletičarka Danijela Grigić i rukometaš Vlado Šola te gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

 ODLIČAN NASTUP MLADE REE HRASKI U 2008. GODINI

Petak, 16. Svibanj 2008.

Rea Hraski
Šesnaestogodišnja Zagrepčanka Rea Hraski nastavlja s uspješnim nastupima i na Europskom prvenstvu gluhih u skijanju koje se od 08. do 14. ožujka održalo u Seefeldu, u Austriji.

Na ovom Europskom prvenstvu gluhih u konkurenciji 11 zemalja sa 15 skijašica Rea je osvojila četiri brončane medalje u svim disciplinama te potvrdila da ovogodišnji dobri plasmani nisu bili slučajni i da se ove godine probila u sam vrh svjetskog skijanja za gluhe.

U muškoj konkurenciji u svim disciplinama dominirao je Giaccomo Pierbon iz Italije. Više o rezultatim na 9. Europskom prvenstvu gluhih u skijanju, 08. -15.03.2008. Seefeld, Austrija možete pogledati na http://www.deafsports-edso.eu...

Osim odličnog nastupa na Europskom prvenstvu gluhih Rea je u ukupnom poretku Europskog kupa za gluhe završila na odličnom drugom mjestu. Više o rezultatim Europskog kupa za gluhe skijaše možete pogledati na http://www.deafalpencup.org/

9. Europsko prvenstvo gluhih u skijanju, 08. -15.03.2008. Seefeld, Austrija - GALERIJA FOTOGRAFIJA

9. Europsko prvenstvo gluhih u skijanju, 08. -15.03.2008. Seefeld, Austrija -FILM film


INTERNETSKA STRANICA

Petak, 16. Svibanj 2008.

web straniceZagrebački športski savez (ZŠSG) želi obavijestiti gluhe športaše i ostalu javnost da imamo nove internetske stranice na adresi www.zssg.hr. Na internetskim stranicama biti će sve obavijesti vezane za šport gluhih u gradu Zagrebu, ali i šire. Redovito će se informirati posjetitelji o rezultatima sa državnih prvenstava gluhih i sa ostalih natjecanja gluhih športaša. Također ćemo obavještavati posjetitelje o međunarodnim natjecanjima gluhih te nastupima naših športaša na međunarodnoj sceni.

Webmaster je Alen Gere, a na izradi stranici sudjelovali su Marijo Lušić predsjednik ZSSG, Željko Hrsan fotograf ZSSG te niz drugih športaša koji su davali svoje prijedloge. Nadamo se da će internetske stranice značajno pomoći gluhim športašima u pravovremenom dobivanju informacija o športu gluhih te olakšati športašima komunikaciju sa Zagrebačkim športskim savezom gluhih.

Internetske stranice još uvijek su u početnoj verziji te su svi prijedlozi dobrodošli. Sve prijedloge možete dati na e-mail adresu webmastera- alengere@gmail.com

 


ZAGREBAČKI ŠPORTSKI SAVEZ U NOVOM PROSTORU

Petak, 16. Svibanj 2008.

AlmeriaZagrebački športski savez (ZŠSG) punopravnim članstvom u športsku obitelj Zagrebačkog športskog saveza (ZŠS) dobio je prostor za svoj rad u objektu "Almeria" u Vukovarskoj 284/5. Veličina ureda je 25 m2 i potpuno je opremljen za kvalitetan rad. Većina ostalih športskih saveza grada Zagreba također se nalazi u ovom objektu kao i Zagrebački športski savez.

U Almeriji je i vrhunski opremljena športska ambulanta sa vlastitim laboratorijem i timovima liječnika koji se vrlo kvalitetno skrbe za mnoge športaše u Zagrebu. Značajno je da je gluhim športašima i tajništvu ZSSG dobivanjem ovog prostora značajno olakšana komunikacija sa čujućim savezima i športašima te možemo kvalitetnije surađivati s ciljem napretka cjelokupnog športa u Zagrebu.

Ovom prilikom zahvaljujemo se Zagrebačkom športskom savezu na ukazanom povjerenju i primitku u članstvo. Također se zahvaljujemo Hrvatskom športskom savezu gluhih na podršci i suradnji.

 


Flash  Za pregled stranice potreban Flash plug-in

O nama | Webmaster | Kontakt |
2008 Zagrebački športski savez gluhih // na vrh