Zagrebački športski savez gluhih

ZSS

Zagreb

hšsg

Deaflympics


Početna ZŠSG


2010. godina

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ŽELJKA HRSANA "ŠPORTAŠI U TIŠINI", 08.09. - 18 .09.2010. ZAGREB, HRVATSKA

 

Srijeda, 25. Kolovoza 2010.


Željko HrsanHrvatski športski savez gluhih u suradnji sa svojim dugogodišnjim fotografom, snimateljem i administratorom Željkom Hrsanom, pripremio je izložbu športskih fotografija gluhih športaša "Športaši u tišini" koja će biti otvorena od 08. do 18. rujna 2010. godine.

Otvorenje izložbe održat će se u srijedu. 08. rujna 2010. godine u 19:00 sati, u galeriji Kristofora Stankovića, Stara gradska vijećnica, ulica Sv. Ćirila i Metoda 5.


"Športaši u tišini" - SNIMKA OTVORENJA 1

"Športaši u tišini" - SNIMKA OTVORENJA 2


BILTEN - "ŠPORTAŠI U TIŠINI" (pdf 4950 kb) NOVO !!!


Ako nemate Acrobat Reader za pregled .pdf dokumenata, možete ga besplatno nabaviti ovdje.


ZLATO NA 12. SVJETSKOM PRVENSTVU U HRVANJU ZA VETERANE, 09.08. - 16 .08.2010. BEOGRAD, SRBIJA

 

Utorak, 17. Kolovoz 2010.


Stjepan MargićNa 12. Svjetskom prvenstvu u hrvanju za veterane(čujuće) koje se održava u Beogradu od 09.- 16.08.2010. naš hrvač Stjepan Margić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 63 kg grčko-rimskim načinom. Divizija B od 41-45 godine.

Stjepan Margić je izuzetan športaš, a natječe se u sustavu športa gluhih i u sustavu športa čujućih. Njegova dugogodišnja ljubav prema hrvanju i upornost u treniranju donijela mu je naslov Svjetskog veteranskog prvaka.

Stjepan Margić član je ŠDG Silent iz Zagreba i HŠK Podravke iz Koprivnice, a na 12. svjetskom prvenstvu za veterane bio je u pratnji trenera Miroslava Mihaleca.


Čestitamo Stjepanu Margiću, treneru Miroslavu Mihalecu i treneru-tajniku HŠK Podravke Vedranu Blažekoviću na ovom izvanrednom rezultatu.


REZULTATI - BILTEN (pdf 107 kb)


Ako nemate Acrobat Reader za pregled .pdf dokumenata, možete ga besplatno nabaviti ovdje.


ZLATO NA 16. ŠAHOVSKOJ OLIMPIJADI GLUHIH, 03.06. - 13.06.2010. ESTORIL, PORTUGAL

 

Ponedjeljak, 14. Lipanj 2010.


Na 16. Šahovskoj olmpijadi gluhih koja se održavala od 03.-13.06.2010. u Estorilu, Portugal nastupili i naši reprezentativci u sastavu: Zlatko Klarić, Bogdan Božinović, Darko Švec, Toni Vujčić i Nikola Perković.

Igralo se ukupno 9 kola, a naši reprezentativci su pobjedili u 7 kola te odigrali jednan remi i jedan poraz..

Konkurencija na ovom natjecanju je izuzetno velika, a nastupilo je ukupno 17 najjačih ekipa iz cijelog svijeta.

Hrvatska šahovska reprezentacija gluhih ponijela je zlato kući ispred Poljske koja je osvojila srebro i brončane Ukrajine.

Najbolji igrač natjecanja bio je Zlatko Klarić koji je igrao prvu ploču te u devet partija osvojio ukupno 8 bodova.

Službena osoba, vođa puta i delegat ICSC šahovskog kongresa bio je naš predsjednik Marijo Lušić.

Zlatna medalja na 16. ICSC Šahovskoj olmpijadi gluhih jedan je od navjećih rezultata ekipnog hrvatskog šaha te ovom prilikom čestitamo igračima i vodstvu reprezentacije gluhih.


REZULTATI - BILTEN (pdf 111 kb)

REZULTATI - http://chess2010portugal.webnode.com

REZULTATI - http://web.tiscalinet.it/icsc_w/general.htm

DOČEK AERODROM: http://www.youtube.com/user/MoreTisine#p/a/u/0/LQLuZtJNP2U

GALERIJA FOTOGRAFIJA: 16. ICSC OLYMPIAD, 03. -13.06.2010. ESTORIL- PORTUGAL
Ako nemate Acrobat Reader za pregled .pdf dokumenata, možete ga besplatno nabaviti ovdje.NASTUP GLUHIH CURLING ŠPORTAŠICA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU HRVATSKE

Srijeda, 28. Travanj 2010.

Ženska curling reprezentacija gluhih aktivno trenira od 2007. g. kada je i prvi puta nastupila na 16. Zimskim olimpijski igrama gluhih u Salt Lake City-u. Curling je tada bio po prvi puta prikazan na Zimskim olimpijskim igrama gluhih. Djevojke su od tada nastavile trenirati u suradnji sa Hrvatskim curling savezom i zagrebačkim curling klubovima te su se od 2009. godine po prvi puta uključile i na državno prvenstvo Hrvatske u curlingu.

Ove godine Prvenstvo Hrvatske je održano u Budimpešti u dva djela i to 20.-21.03.2010. i 17.-18.04.2010. gdje je nastupilo 7 muške i 5 ženske ekipe. Prvenstvo je održano u Budimpešti jer u Hrvatskoj još uvijek ne postoji regularna ledena dvorana u kojoj bi se ovakvo natjecanje moglo održati.

Naša ženska curling ekipa za razliku od 2009. nije zauzela prvo mjesto nego je u finalnoj borbi izgubila zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske od CK Zapruđe sa minimalnom razlikom. (7:6)

Finalna utakmica je bila vrlo zanimljiva i odlučivalo se u posljednjim trenucima tko će biti pobjednik. Nažalost naša ekipa nije uspjela obraniti naslov prvaka Hrvatske iz 2009.

U muškoj konkurenciji pobjedio je CK Vis II u finalnoj utakmici protiv protiv CK Zagreb sa rezultatom 7:2.

Curling u Hrvatskoj postaje sve popularnij šport iako prave infrastrukture za bavljenje ovim športom još uvijek nema. Nadamo se da će se u skorije vrijeme nešto napraviti i po pitanju izgradnje objekata koji bi zadovoljili potreba za masovnije bavljenje ovim zanimljivim športom

Osobito nam je zadovoljstvo što gluhe športašice doprinose razvoju curlinga u Hrvatskoj zajedno sa čujućim klubovima u Hrvatskoj te im ovom prilikom čestitamo na dosadašnjim rezultatima. Više o curlingu u Hravtskoj možete pogledati na stranicama Hrvatskog curling saveza- http://www.curling.hr/


REZULTATI:

- Prvenstvo Hrvatske u curlingu 18.04.2010.- izvještaj (pdf - 171 kb)

- Prvenstvo Hrvatske u curlingu 18.04.2010.- tablica (xls - 192 kb)

Ako nemate Acrobat Reader za pregled .pdf dokumenata, možete ga besplatno nabaviti ovdje.


SKIJAŠKI KUP GLUHIH, 12. - 14.03.2010., GERLITZEN, AUSTRIJA


Utorak, 16. ožujak 2010.

Rea Hraski prva !Rea Hraski ukupno prva u Deaf Ski Europa Cupu !!!

Rea Hraski ukupna je pobjednica najjače svjetske skijaške serije natjecanja za gluhe, na kome osim skijaša i skijašica iz 11 zemalja Europe nastupaju i skijaši i skijašice iz Kanade i SAD-a.

Nakon finalnih utrka Deaf Ski Europa Cupa, održanih proteklog vikenda u austrijskom Gerlitzenu Rea Hraski je s nove dvije pobjede (veleslalom,
slalom) i dva druga mjesta (kombinacija i superveleslalom) uspjela zadržati vodeću poziciju u ukupnom poretku i tako ove godine osvojiti veliki Kristalni globus u ovom prestižnom svjetskom natjecanju u skijanju za gluhe.

Drugo mjesto osvojila je iskusna višegodišnja pobjednica ovog natjecanja Petra Kurkova, a treće Veronika Grygarova, obje iz Češke. Zanimljivo je da velike skijaške nacije poput Austrije i Italije nisu ostvarile posebno značajne rezultate. Gotovo sva najsjajnija odličja osvojila je Rea Hraski, njih ukupno 9, dok je Peta Kurkova osvojila samo 3 zlatna odličja.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto zauzeo je Roland Schneider iz Švicarske ispred Phillipa Perchtolda iz Austrije i Andrea Santinija iz Italije.

Ovaj odličan rezultat odličan je uvod za 17. Zimske olimpijske igre gluhi koje će se održati od 11.- 20.02.2011. u Slovačkoj. Sigurni smo da će Rea dati svoj maksimum na 17. ZOIG te osvajati nove olmpijske medalje kao što je to učinila i 2007. u Salt Lake Cityu sa brončanim odličjem u slalomu.

Želimo Rei puno uspjeha u svim budućim natjecanjima koje predstoje našoj mladoj skijašici.REZULTATI :

GERLITZEN/AUT - 12.03.- 14.03.2010.


• KONAČNI POREDAK DEAF EUROPA CUP ZA 2010.


Više o Europskom kupu za gluhe skijaše i skijašice možete pogledati na http://www.deafalpencup.org/


Ako nemate Acrobat Reader za pregled .pdf dokumenata, možete ga besplatno nabaviti ovdje.


SKIJAŠKI KUP GLUHIH, 26. - 28.02.2010., VALMALENCO, ITALIJA


Utorak, 02. ožujak 2010.

Valmalenco ItalijaNa drugom u nizu natjecanja Deaf Europa Kupa za gluhe skijaše i skijašice naša skijašica Rea Hraski ostvarila je odličan rezultat. Naime pobjedila je u sve 4 discipline i prikupila maksimalan broj bodova. Trenutno je vodeća u ukupnom poretku Deaf Europa Cup-a ispred Petre Kurkove iz Češke

Još je samo jedna utrka ove sezone s kojom će biti odlučeni pobjednici. Posljednja utrka biti će održana od 12.- 14.03.2010. u Gerlitzenu, Austrija i nadamo se da će Rea nastaviti ovako dobro skijati i uzeti najsjajniju medalju svojim konkurenticama.

Želimo Rei puno sreće i puno dobrih rezultata u nastavku sezone!!!REZULTATI :

Valmalenco/ITA - 26.02.- 28.02.2010.


• TRENUTNI POREDAK DEAF EUROPA CUP ZA 2010.


Više o Europskom kupu za gluhe skijaše i skijašice možete pogledati na http://www.deafalpencup.org/


Ako nemate Acrobat Reader za pregled .pdf dokumenata, možete ga besplatno nabaviti ovdje.


DODJELA GODIŠNJIH NAGRADA ZA ŠPORT ZA 2009. GODINU
ZAGREBAČKOG ŠPORTSKOG SAVEZA , 31.01.2010., DVORANA "LISINSKI", ZAGREB


Srijeda, 03. veljače 2010.

Lusic MarijoNa godišnjoj dodjeli nagrada za šport koju dodjeljuje Zagrebački športski savez za 2009. najboljim športašima, ekipama i športskim djelatnicima dva priznanja dobili su i gluhi športaši i djelatnici Zagrebačkog športskog saveza gluhih.

RK "Silent" dobio je nagradu za izniman doprinos Hrvatskoj rukometnoj reprezenatciji gluhih koja je osvojila zlatnu medalju na 21. Ljetnim olimpijskim igrama gluhih, a priznanje je uručeno predsjedniku kluba i dugogodišnjem treneru Marijanu Knežiću.

Godišnju nagradu je dobio i predsjednik ZSŠG Marijo Lušić za svoj izniman doprinos športu gluhih u Zagrebu i Hrvatskoj kao športski djelatnik, ali i kao dugogodišnji športaš te osvajač više europskih, svjetskih i olimpijskih medalja u šport gluhih.

Nagradu za športašicu godine grada Zagrebačkog športskog saveza dobila je gđa. Branka Pereglin koja dugi niz godina osvaja medalje u samostrelu i drži 5 od ukupno 6 svijetskih rekorda. Najbolji športaš godini u iznimnoj konkurenciji postao je Ivica Kostelić kao jedan od ponajboljih svijetskih skijaša.

Ceremonija dodjele nagrada održana je u lijepoj atmosferi dvorane "Vatroslav Lisinski" uz koncert zagrebačkih umjetnika.

Ako nemate Acrobat Reader za pregled .pdf dokumenata, možete ga besplatno nabaviti ovdje.


2. SKIJAŠKI KUP NACIJA ZA GLUHE, 26. - 31.02.2010., JASNA, SLOVAČKA


Srijeda, 03. veljače 2010.

Rea HraskiNa drugom skijaškom Haas kupu nacija za gluhe u organizaciji EDSO-a u Jasni, Slovačka Rea Hraski ostvarila je nove dobre rezultate. U konkurenciji 7 europskih zemalja Rea je ostvarila zapažen rezultat sa tri pobjede od ukupno četiri utrke (surerveleslalom, slalom, veleslalom).

Rea je ovim nastupom u Slovačkoj nastavila dobar niz pobjeda i trenutno je jedna od najuspješniji gluhih skijašica općenito.

Sljedeće natjecanje koje predstoji je u Chiesa Valtellinese, Italija i to je drugo natjecanje u okviru Deaf Europa Kupa za gluhe. Nadamo se da će Rea nastaviti ovako dobar niz pobjeda i želimo joj puno uspjeha u daljnjim natjecanjima.

Ako nemate Acrobat Reader za pregled .pdf dokumenata, možete ga besplatno nabaviti ovdje.


SKIJAŠKI KUP GLUHIH, 15. - 17.01.2010., HEBALM, AUSTRIJA


Petak, 22. siječanj 2010.

Rea HraskiNa prvom u nizu natjecanja Deaf Europa Kupa za gluhe skijaše i skijašice naša skijašica Rea Hraski ostavila je odličan dojam kao uvod u skijašku sezonu.

U tri od četiri skijaške discipline završila je na prvom mjestu sa maksimalnim brojem bodova, jedino je u slalomu imala nezgodan pad, ali na sreću bez većih ozljeda.

U ukupnom poretku Rea je trenutno druga sa 300 bodova iza Petre Kurkove iz Češke koja ima ukupno 340 bodova. U muškoj konkurenciji vodeći je Mattias Becherer iz Njemačke sa ukupno 326 bodova.

Sretni smo što naša športašica nastavlja dobro skijati i u novoj sezoni, a podsjećamo da je jedna od najmlađih skijašica u Deaf Europa Kupu te smo sigurni da će još dugo ostvarivati dobre rezultate i dostojno prezentirati hrvatski šport i hrvatsko skijanje.

Sve Reine aktivnosti, treninzi i natjecanja usmjerena su prema 17. Zimskim olimpijskim igrama gluhi koje će se održati od 11.- 20.02.2011. u Slovačkoj. Sljedeće u nizu kup natjecanja održati će se od 26. -28.02.2010. u Chiesa Valtellinese, Italija. Želimo Rei puno sreće i puno dobrih rezultata u nastavku sezone !!!


REZULTATI :

Hebalm/AUT - 15.01.- 17.01.2010.


• TRENUTNI POREDAK DEAF EUROPA CUP ZA 2010.


Više o Europskom kupu za gluhe skijaše i skijašice možete pogledati na http://www.deafalpencup.org/


Ako nemate Acrobat Reader za pregled .pdf dokumenata, možete ga besplatno nabaviti ovdje.


Flash  Za pregled stranice potreban Flash plug-in

O nama | Webmaster | Kontakt |
Izrada web stranica
2008 Zagrebački športski savez gluhih // na vrh