Dobar nastup naše Lane Skeledžije i Borisa Gramnjaka osigurao je dvije medalje za Hrvatsku

Dobar nastup naše Lane Skeledžije i Borisa Gramnjaka osigurao je dvije medalje za Hrvatsku

  • Kategorija: Novosti
  • Datum 05-09-2017

Dobar nastup naše Lane Skeledžije i Borisa Gramnjaka osigurao je dvije medalje za Hrvatsku na
1. Svjetskom prvenstvu gluhih u streljaštvu koje se održava od 07. - 15.09.2016., u Kazanu, Rusija.

Lana Skeledžija svojim nastupom osigurala je za Hrvatsku brončanu medalju u disciplini zračni pištolj na 10 m. Također, naš najbolji gluhi stijelac Boris Gramnjak istu medalju osvojio je u disciplini 50 m pištolj.

Iako je Lana Skeledžija u kvalifikacijama bila tek 5, a Boris Gramnjak tek 7 pokazali su da finalni dio natjecanja mogu odraditi na najvišem nivou te zadržati do samog kraja koncentraciju i mirnoću bolje od konkurencije te osvojiti medalju.

Ovaj uspjeh samo je nastavak dobrih rezultata Hrvatske streljačke reprezentacije gluhih na velikim natjecanjima, a Lana Skeledžija osvajačica je i srebrene medalje sa 22. Olimpijskih igara gluhih u Sofiji 2013. godine (z. pištolj 10 m).

Ostali naši natjecatelji zauzeli su u kvalifikacijama 14. mjesto (Darko Horvatić) i 15. mjesto (Lugarić Milan) u disciplini zračni pištolj 10 m.

Također, Milan Lugarić kvalificirao se u finalni dio natjecanja pištolj 50 m, ali je finale završio kao posljednji dok je Mario Šimegi zauzeo 11. mjesto u kvalifikacijama u disciplini 50m pištolj.

Reprezentaciju gluhih čine: Lana Skeledžija, Boris Gramnjak, Mario Šimegi, Milan Lugarić, Darko Horvatić, izbornik rep. Krešimir Loborec, direktorica rep. Nevenka Kolarić te menadžerica ekipe Melani Turković.

Više o samom natjecanju možete vidjeti na službenim internetskim stranicama:
www.wdsc2016.com

Hrvatski sportski savez gluhih

Podijelite ovo

Komentari