Komunikacijski posrednik kao podrška za osobe s invaliditetom 2

Komunikacijski posrednik kao podrška za osobe s invaliditetom 2

  • Kategorija: Novosti
  • Datum 19-01-2022

Od početka provedbe projekta Komunikacijski posrednik kao podrška za osobe s invaliditetom koji provodi Zagrebački sportski savez gluhih prošlo je više od 6 mjeseci.

 Iza nas su dva Zahtjeva za nadoknadom sredstava, odnosno Izvješća o napretku koja se dostavljaju provedbenom tijelu razine 2 po isteku svaka 3 mjeseca provedbe.

 Uslugu komunikacijskog posrednika do sad koristi sveukupno 18 osoba s invaliditetom, gluhih i nagluhih osoba, od čega je 9 žena i 9 muškaraca. 

Na taj način u potpunosti je poštovano i naglašeno načelo ravnopravnosti spolova te je uključen (pod)jednak broj žena i muškaraca.

 Za očekivati je da će se broj korisnika u daljnjim mjesecima provedbe povećavati, no bitno je istaknuti da se u potpunosti ostvario broj pokazatelja predviđen projektom. 

U narednim mjesecima provedbe projekta nabavit će se preostali dio COVID-opreme koji će se sastojati od jednokratnih rukavica, maski za lice i dezinfekcijskog sredstva, a sve u svrhu prevencije zaraze korisnika i zaposlenika na projektu.

Osim kontinuiranog pružanja usluge komunikacijskog posrednika u skladu sa svim trenutno važećim epidemiološkim mjerama i uputama, u sklopu projekta nas očekuje edukacija za najmanje 15 korisnika gluhih i nagluhih osoba o njihovim pravima i unapređenju kvalitete socijalnih usluga te evaluacija rada komunikacijskog posrednika. 

Tijekom provedbe projekta i komunikacije s korisnicima, redovito se provjerava kvaliteta usluge komunikacijskog posrednika, kako bi se ista unaprijedila i poboljšala, no sveobuhvatna i detaljna evaluacija planirana je za završne mjesece provedbe projekta.

Podsjetimo, projekt Komunikacijski posrednik kao podrška za osobe s invaliditetom provodi Zagrebački sportski savez gluhih od 5. srpnja 2021. godine do 5. ožujka 2023. godine. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

 Ukupna vrijednost projekta je 538.040,00 HRK, a intenzitet potpore je 100%. Cilj projekta je doprinos socijalnoj uključenosti osoba oštećena sluha kroz ulogu komunikacijskog posrednika koji pruža uslugu tumača znakovnih jezika za 15 gluhih i nagluhih osoba. 

Na taj način povećat će se kvaliteta njihova života i doprinijeti njihovoj dubljoj integraciji u društvo. 


Podijelite ovo

Komentari