Održana Završna konferencija projekta Komunikacijski posrednik kao podrška za osobe s invaliditetom

Održana Završna konferencija projekta Komunikacijski posrednik kao podrška za osobe s invaliditetom

  • Kategorija: Novosti
  • Datum 23-02-2023

Zagrebački sportski savez gluhih od 5. srpnja 2021. godine provodi projekt čiji je cilj pružiti uslugu komunikacijskog posrednika za najmanje 15 gluhih i nagluhih korisnika, kako bi se povećala kvaliteta njihova života i osigurala veća uključenost u društvene aktivnosti. Kako bi se predstavili rezultati projekta Komunikacijski posrednik kao podrška za osobe s invaliditetom, organizirana je završna konferencija projekta pod vodstvom moderatorice iz tvrtke PROGRESS LAB CONSULTING koja je angažirana za usluge odnosa s javnošću. 

Na konferenciji, koja je sveukupno trajala 2 sata, prisustvovalo je 30 uzvanika, pa su se tako okupili predstavnici Zagrebačkog sportskog saveza gluhih, članovi i korisnici projekta, predstavnici tvrtke PROGRESS LAB CONSULTING te predstavnici tvrtke Pannonia consulting zadužene za upravljanje projektom i vođenje. 

Moderatorica je izložila glavne ciljeve projekta, aktivnosti kojima su se ti ciljevi nastojali postići, kao i ostvarene rezultate. S obzirom na to da je bitno osigurati održivost projektnih rezultata i nakon završetka projekta, istaknuti su svi aspekti održivosti: financijski, institucionalni i održivost na razini donošenja politika. Također, Korisnici Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava su obavezni pridržavati se zakonskih odredbi koje predstavljaju minimalne zahtjeve pri provedbi horizontalnih politika. Projekt sadrži dodatne aktivnosti uz propisani minimum poštivanja zakonskih odredbi, te na taj način promiče horizontalne politike EU. U tom smislu naglašeno je kako projekt doprinosi jednakim mogućnostima; jednak broj uključenih muškarac i žena, nulta stopa tolerancije za diskriminaciju po bilo kojoj osnovi i slično.  Također, projekt doprinosi zaštiti okoliša i održivom razvoju kao i promicanju načela dobrog upravljanja. Na kraju službenog dijela konferencije, sudionici su postavljali pitanja na koja je moderatorica spremno odgovarala i pokrenula raspravu u koju se uključio velik broj sudionika.

Podsjetimo, projekt Komunikacijski posrednik kao podrška za osobe s invaliditetom provodi Zagrebački sportski savez gluhih od 5. srpnja 2021. godine do 5. ožujka 2023. godine. Iako je prijavnim obrascem A, koji je sastavni dio Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, predviđeno uključivanje 15 gluhih i nagluhih korisnika, kroz projektne aktivnosti zabilježen je porast broja korisnika, i to za 4 korisnika, pa je tako ukupan broj uključenih korisnika 19. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 538.040,00 HRK, odnosno 71.410,18 EUR. Intenzitet potpore je 100 %.


Podijelite ovo

Komentari