01 6398 615
Sportski dan

Sportski dan

  • Kategorija: Novosti
  • Datum 27-04-2021

Hrvatski sportski savez gluhih (HSSG) u suradnji sa Zagrebačkim sportskim savezom gluhih (ZSSG) organizirao je „Sportski dan“ za djecu i mladež s oštećenjem sluha na području Rekreacijskog športskog centra Jarun u sklopu projekta „Uključivanje gluhe djece i mladeži u redovan sustav sporta“.

Ukupno se okupilo 25 djece i mladeži, a prisustvovali su i roditelji te članovi Izvršnog odbora iz oba saveza.

Vremenske prilike su kroz cijeli dan bile na našoj strani te se uz cvrkut ptica čuo i smijeh roditelja koji su postavili prostirke na travnjak, na međusobnu udaljenost, poštujući važeće epidemiološke mjere i preporuke, dok su njihova djeca bila u rukama kineziologa ZSSG-a Dore Pećarić, mag. cin. i Filipa Sinkovića, mag. cin.

Provodile su se sportske aktivnosti (sportske igre, štafetne elementarne igre i ekipne elementarne igre) na sportskim terenima uz prisustvo prevoditeljice znakovnog jezika Davorke Birmili, mag. paed.

Svoje dragocijeno vrijeme i stručni doprinos „Sportskom danu“ dale su liječnice Ana Puljak, dr. med., spec. jav. zdr. i Ivana Šućur, dr. med., specijalizantica javnozdravstvene medicine iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“.

Sve se odvijalo pod budnim okom našega fotografa Željka Hrsana, pa je zabilježen i „piknik“ na travnjaku, na prostirkama uz hranu i piće.

Predsjednik ZSSG-a Marijo Lušić i dopredsjednik HSSG-a Kristijan Živković nisu skidali osmijeh s lica.


Dragana Tišma, prof. kineziologije

Hrvatski sportski savez gluhih

„Uključivanje gluhe djece i mladeži u redovan sustav sporta“


Podijelite ovo

Komentari