01 6398 615
Sportski dan, SRC Trnje

Sportski dan, SRC Trnje

2. Sportski dan za djecu i mladež s oštećenjem sluha


Zdravo, okretno, spretno i vješto dijete može lakše nositi sve teškoće života te može lakše obavljati svoje radne i društvene zadaće. Ono spoznaje opće fizičko stanje i stvara naviku bavljenje tjelesnim aktivnostima. U današnje vrijeme veoma je potrebno svakodnevno ostaviti vremena za bavljenje kineziološkom aktivnošću kako bi se spriječile posljedice ne aktivnosti. Zbog toga se posebno ističe pozitivan odnos prema tjelesnom vježbanju bez kojega je zdrav način života nezamisliv (Prskalo, 2004.).

Dana 13. lipnja 2021. godine u organizaciji Hrvatskog sportskog saveza gluhih u suradnji sa Zagrebačkim sportskim savezom gluhih organiziran je 2. Sportski dan za djecu i mladež s oštećenjem sluha u Rekreacijskom športskom centru Trnje.

Moglo se vidjeti četrdesetak sretnih i zadovoljnih lica roditelja, djece te nas u organizaciji još jednog od mnogih Sportskih dana koji nas u budućnosti očekuju.

Djeca su provodila brojne kineziološke aktivnosti na sportskim terenima, odnosno na nogometnom i košarkaškom igralištu. Igrali smo nogomet i košarku, ali i provodili štafetne elementarne i ekipne elementarne igre, čime se između ostalog utjecalo na razvoj srčano-žilnog i dišnog sustava.

Duboko disanje na čistom zraku osigurava dobru opskrbu mišića kisikom.

Da osobe s oštećenjem sluha, da potpuno gluhe osobe mogu sve, upravo nam dokazuje izjava predsjednika Zagrebačkog sportskog saveza gluhih Marija Lušića Radiju Sljeme.

Da, dobar glas daleko se čuje.

Kod nas ne postoje prepreke.

Kontaktirajte nas i uključimo Vaše dijete u naše programe.


Dragana Tišma, prof. kineziologije

Hrvatski sportski savez gluhih


Podijelite ovo

Komentari