Hrvatska ženska curling reprezentacija gluhih na krovu Europe!

Na 2. Europskom prvenstvu u curlingu za gluhe, koje se održalo od 17. do 24. ožujka 2018. godine u Schauffhausenu, Švicarska, hrvatska ženska curling reprezentacija gluhih osvojila je najsjajnije odličje.

Nakon dramatičnog prvenstva, naše je ekipa u sastavu Emina Crnaić, Vanja Beganović, Maja Sertić i Marijana Božić te rezervne igračice Melani Turković u finalu savladala aktualne svjetske doprvakinje, reprezentaciju Rusije, s rezultatom 8:5.

Hrvatska ženska curling reprezentacija gluhih je na prošlom Europskom prvenstvu u curlingu osvojila 2. mjesto, dok je na Svjetskom prvenstvu u curlingu za gluhe 2013. godine osvojila 3. mjesto. Osvojenim 1. mjestom na Europskom prvenstvu u curlingu za gluhe, naša je ekipa postigla najveći uspjeh u svojoj povijesti.

Zlatno odličje još je sjajnije ukoliko se uzme u obzir da naša curling reprezentacija nema adekvatne uvjete za trening, obzirom da u Hrvatskoj još uvijek nije izgrađena curling dvorana.

Nadamo se da će ovaj izniman rezultat bitidodatan podstreh kako bi se u Hrvatskoj izgradila infrastruktura za bavljenje curlingom.

Detaljnije informacije o natjecanju možete pronaći na web-stranicama: www.eccurling2018.com

Hrvatski športski savez gluhih

Komentari nisu dozvoljeni.