Naše mlade i uspješne natjecateljice Sara Rajčević i Matea Kolovrat, članice Hrvatske taekwondo reprezentacije gluhih, osvojile su titule svjetskih prvakinje u taekwondo na 1. Sv. prvenstvu u borilačkim sportovima za gluhe koje se održalo od 18. -24.07.2016. u Samsunu, Turska.

Matea Kolovrat osvojila je u borbama zlatnu medalju u kategoriji do 57 kg te u formama brončanu medalju, a iste rezultate ostvarila je i Sara Rajčević u kategoriji do 67 kg.

Zadovoljstvo ovim rezultatom je još i veće s obzirom da se radi o 1. Svjetskom prevnstvu u taekwondou za gluhe gdje će se rezultati naše dvije mlade natjecateljice još dugo pamtiti, a uz činjenicu da politička situacija u Turskoj za vrijeme natjecanji nije bila najbolja dodatno nam daje samopouzdanje da će i u buduće ove dvije mlade djevojke i u najtežim okolnostima dati sve od sebe kako bi predstavljale Hrvatsku na najbolji mogući način sa vjerom u sebe i svoj tim trenera.

Reprezentaciju su činili i članovi stručnog tima: Sanela Tolić Medak- izbornik i Feđa Medak- trener, Ivan Bubalo – trener te Melani Turković – manager ekipe. Čestitamo Matei Kolovrat i Sari Rajčević te stručnom timu na sportskom uspjehu i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu te osvajanja još mnogo medalja.

Hrvatski sportski savez gluhih

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)