Naša mlada i uspješna natjecateljice Laura Štefanac nastupila je na 3. Europskom juniorskom prvenstvu u atletici za gluhe koje se održalo od 25. -27.08.2016. u Karlsruheu, Njemačka i ostvarila je jako zapažene rezultate.

Prvog dana natjcanja Laura je nastupila u svojoj najjačoj disciplini, koplju, a hicem od 41,91 m iznenadila je svoje suparnice i ostavila ih daleko iza sebe. Iako je ovaj odličan hitac bio u posljednjoj 6. seriji već je Laurina 4. serija i hitac na 40,21 m bio uvjeriljiv i najavljivao je da je Laura spremna za ovo natjecanje.

Drugog dana Laura je nastupila u disciplini kugla te je ponovno osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju sa hicem 12,30 m ispred ruskinje Elizavete Kashchavtseva koja je imala najbolji hitac 12,10 m.

Trećeg dana natjecanja Laura je nastupila i u disciplini disk u konkurenciji do 23 g. (U23) te je i u ovoj nešto starijoj konkurenciji briljirala i došla do zasluženog srebrnog odličja.

Reprezentaciju su činili i članovi stručnog Laurinog tima trener Matija Jakopović te Melani Turković kao manageru i prevoditelju ekipe.

Čestitamo Lauri te stručnom timu na sportskom uspjehu i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu te osvajanja još mnogo medalja.

Više o samim rezultatima i natjecanju možete vidjeti na službenim stranicama:
www.euro-la2016.de/index.php?lang=en
www.lalive.de/index.php?ver=160825DEKAE&typ=480

Hrvatski sportski savez gluhih

Komentari nisu dozvoljeni.