Suncem okupani Zadar još jednom, bio je domaćin 3. Sportskog kampa jednakih prilika powered by Kraš. Na potpuno besplatnom kampu je prisustvovalo osamdesetero djece iz svih krajeva Hrvatske koji su imali priliku u 4 dana družiti se, trenirati i pohađati razne zanimljive radionice.

Djeca su imala priliku isprobati deset različitih sportova uz stručno vodstvo trenera Hrvatskog sportskog saveza gluhih i Zagrebačkog sportskog saveza gluhih te volontera Kineziološkog fakulteta u Osijeku i volonterke Škole za medicinske sestre Vinogradska, a to su redom: nogomet, rukomet, košarka, plivanje, badminton, sportska gimnastika, atletika, judo, odbojka i padel. 

Svakog dana kampa, održavane su i radionice na temu: “Radionice za razvoj djeteta u sportu” u organizaciji profesorice Marine Milković i studenata volontera Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu te “Interaktivne radionice” u organizaciji pedagoginje Ane Mihaljević.

U petak je kamp posjetila i delegacija Sportskog saveza grada Zagreba na čelu sa glavnom tajnicom Suzanom Šop. Predstavnici su se upoznali s djecom i porazgovarali kratko sa prevoditeljima i trenerima Zagrebačkog sportskog saveza gluhih.

Zadnji dan kampa održan je u legendarnoj dvorani Krešimira Ćosića gdje su polaznici kampa odradili posljednji trening, a poslije su medalje, diplome i Kraševe poklon vrećice podijelili predsjednik HSSG-a Oliver Lušić i Nataša Muždalo voditeljica službe za razvoj sporta u Ministarstvu turizma i sporta. 

Pogledajte kako nam je bilo u galeriji slika ispod teksta i vidimo se iduće godine u još većem broju!

https://lightroom.adobe.com/shares/98aa3d70e1304f55b2f32bfae6e46aac

Komentari nisu dozvoljeni.