Gluhi sportaši na 23. Olimpijskim igrama gluhih od 18.- 30.07.2017. u Samsunu – Turska osvojili su 6 medalja u 4 sporta (atletika, streljaštvo, taekwondo i rukomete) kako sijedi:

– ZLATNA medalja – Laura Štefanac (koplje – atletika)
– SREBRNA medalja – Boris Gramnjak (50 m pištolj streljaštvo)
– SREBRNA medalja – Sara Rajčević (67 kg taekwondo)
– SREBRNA medalja – Matea Kolovrat (57 kg taekvondo)
– BRONČANA medalja – Boris Gramnjak (10 m zračni pištolj streljaštvo)
– BRONČANA medalja – rukometna reprezentacija

U ime HSSG, njegovih članova i svih gluhih sportaša čestitamo spomenutim osvajačima medalja te svim sudionicima u rekordnim Olimpijskim igrama gluhih po broju osvojenih medalja za Hrvatsku. Također zahvaljujemo i trenerima i stručnom vodstvu

Posebno se zahvaljujemo državnoj tajnici Središnjeg državnog ureda za šport, Janici Kostelić, koja je svojim dolaskom u Samsun dala neizmjernu podršku svim gluhim sportašima i sudionicima Igara.

Također, zahvaljujemo se i ostalim ljudima iz Hrvatske olimpijske delegacije koji su doprinjeli svojim radom u osvajanju medalja – našem media teamu sa snimateljima, fizioterapeutu, našim dragim turskim volonterima i prevoditeljima delegacije.

Sa svojim prisustvom, zalaganjem, autoritetom i podrškom, veliku pomoć imali smo i u počasnom predsjedniku HSSG, članu I.O. ICSD, bivšem trofejnom hrvatskom gluhom olimpijcu Mariju Lušiću kojem se također zahvaljujemo.

Više o samim 23. OIG 2017., Samsun – Turska možete vidjeti na stranicama:
www.deaflympics2017.org

Predsjednik HSSG i šef misije hrvatske sportske delegacije
Branko Kauzlarić

Glavni tajnik HSSG
Alen Gere

Komentari nisu dozvoljeni.